Environment Protection and Biodiversity Conservation (Wildlife Conservation Plan for Seabirds) Instrument 2022
180Wildlife Conservation Plan for Seabirds
Start here
Get a plain-English read of 180
Turn the raw legal text into a practical explanation grounded in Environment Protection and Biodiversity Conservation (Wildlife Conservation Plan for Seabirds) Instrument 2022.
180 Wildlife Conservation Plan for Seabirds
Rodriguez, A., P. Dann and A. Chiaradia (2017c). Reducing light-induced mortality of seabirds: High pressure sodium lights decrease the fatal attraction of shearwaters. Journal for Nature Conservation 39: 68-72.
Rodriguez, A., Rodriguez, B. and Lucas, M.P. (2012) Trends in numbers of petrels attracted to artificial lights suggest population declines in Tenerife, Canary Islands. Ibis 154: 167-172.
Ropert-Coudert, Y.; Grémillet, D.; Ryan, P.; Kato, A.; Naito, Y.; Le Maho, Y. (2004). Between air and water: the plunge dive of the Cape Gannet Morus capensis. Ibis. 146 (2): 281–290.
Rose, A.B. (2001). Supplementary records of the food of some terrestrial non-passerines in New South Wales. Australian Bird Watcher 19: 60-68.
Ross, G.J.B., Weaver, K. and Greig, J.C. (eds) (1996) The Status of Australia’s Seabirds: Proceedings of the National Seabird Workshop, Canberra, 1–2 November 1993. Biodiversity Group, Environment Australia: Canberra.
Ryan, G.E. (2012) Brahminy Kites Haliastur indus fishing with Irrawaddy dolphins Orcaella brevirostris in the Mekong River. Forktail 28: 161.
Sato, F., Karino, K., Oshiro, A., Sugawa, H. and Hirai, M. (2010) Breeding of Swinhoe’s
Storm-petrel Oceanodroma monorhis in the Kutsujima Islands, Kyoto, Japan.
Marine Ornithology 38: 133-136.
Schodde, R., Fullagar, P. and Hermes, N. (1983). A Review of Norfolk Island Birds: Past and Present. Australian National Parks and Wildlife Service Special Publication No. 8.
Schreiber, E. A. and Burger, J. (2001) Biology of Marine Birds, Boca Raton: CRC Press
Schreiber, E. A., Feare, C. J., Harrington, B. A., Murray, B. G., Jr., Robertson, W. B., Jr., Robertson, M. J. and Woolfenden, G. E. (2002). Sooty Tern (Sterna fuscata). In The Birds of North America, No. 665 (A. Poole and F. Gill, eds.). The Birds of North America, Inc., Philadelphia, PA.
Scofield, R. P. and Christie, D. (2002) Beach patrol records indicate a substantial decline in sooty shearwater (Puffinus griseus) numbers. Notornis 49: 158-165.
Scott, D., Scofield, R.P., Hunter, C. and Fletcher, D. (2008) Decline of sooty shearwater
Puffinus griseus, on the Snares New Zealand. Papers and Proceedings of the
Royal Society of Tasmania 142: 185–196.
Serventy, D.L., Serventy, V. and Warham, J. (1971) The Handbook of Australian Seabirds. A.H. & A.W. Reed Ltd, Sydney.
Sibley, C.G. and Monroe, B.L. (1990) Distribution and taxonomy of birds of the world. New Haven, USA: Yale University Press.
Sibley, C.G. and Monroe, B.L. (1993) A supplement to ‘Distribution and taxonomy of birds of the world’. New Haven, USA: Yale University Press.