Environment Protection and Biodiversity Conservation (Wildlife Conservation Plan for Seabirds) Instrument 2022
168Wildlife Conservation Plan for Seabirds
Start here
Get a plain-English read of 168
Turn the raw legal text into a practical explanation grounded in Environment Protection and Biodiversity Conservation (Wildlife Conservation Plan for Seabirds) Instrument 2022.
168 Wildlife Conservation Plan for Seabirds
Domm, S. (1977) Seabirds and waders of the Lizard Island area. Sunbird. 8: 1-8.
Dunlop, J.N. (2007) Protected species bycatch in Zone 1 of the South Coast Purse Seine Fishery 2010/11. Department of Environment and Conservation, Perth.
Dunlop, J.N. and McNeill, S. (2017) Local movements, foraging patterns, and heavy metals exposure in Caspian Terns Hydroprogne caspia breeding on Penguin Island, Western Australia. Marine Ornithology 45: 115–120.
Dunlop, J.N. and Surman, C.A. (2012) The role of foraging ecology in the contrasting responses of two dark terns to a changing ocean climate. Marine Ornithology 40: 105-110.
Dyer, B.M. and Crawford, R.J.M. (2015) The Eskom Red Data Book of Birds of South Africa, Lesotho and Swaziland. BirdLife South Africa: 152–154.
Dyer, P.K., O’Neill, P. and Hulsman, K. (2005) Breeding numbers and population trends of Wedge-tailed Shearwater (Puffinus pacificus) and Black Noddy (Anous minutus) in the Capricorina Cays, southern Great Barrier Reef. Emu 105: 249–257.
Egan, K. and Smith, G.C. (1994) Little Terns in Botany Bay. Corella 18: 47.
Egevang, C., Stenhouse I.J., Phillips R.A., Petersen A., Fox, J.W and Silk, J.R.D. (2010) Tracking of Arctic Terns Sterna paradisaea reveals longest animal migration. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America 107: 2078 – 2081.
Einoder, L.D., MacLeod, C.K. and Coughanowr, C. (2018) Metal and isotope analysis of bird feathers in a contaminated estuary reveals bioaccumulation, biomagnification, and potential toxic effects. Archives of Environmental Contamination and Toxicology. 75: 96-110.
Ellis, S., Croxall, J.P. and Cooper, J. (1998) Penguin conservation assessment and management plan: report from the workshop held 8-9 September 1996, Cape Town, South Africa. IUCN/SSC, Apple Valley, USA.
Emison, W.B. and Bilney, R.J. (1982) Nesting habitat and nest site characteristics of the White-bellied Sea-Eagle in the Gippsland Lakes region of Victoria, Australia. Raptor Research. 16:54-58.
Erwin, C.A. and Congdon, B.C. (2007) Day-to-day variation in sea-surface temperature reduces sooty tern Sterna fuscata foraging success on the Great Barrier Reef, Australia. Marine Ecology Progress Series 331: 255-266.
Falkenberg, I.D., Dennis, T.E. and Williams, B.D. (1994) Organochlorine pesticide contamination in three species of raptor and their prey in South Australia. WildlifeResearch. 21: 163-173.
Ferguson-Lees, J. and Christie, D.A. (2001) Raptors of the World. Houghton Mifflin Company, New York.
Fijn, R.C.; Hiemstra, D.; Phillips, R.A.; van der Winden, J. (2013). Arctic Terns Sterna paradisaea from the Netherlands migrate record distances across three oceans to Wilkes Land, East Antarctica. Ardea. 101: 3–12.