National Recovery Plan for the Abbott’s Booby (Papasula abbotti)
ReferencesReferences
Start here
Get a plain-English read of References
Turn the raw legal text into a practical explanation grounded in National Recovery Plan for the Abbott’s Booby (Papasula abbotti).
References
Bourne, W.R.P. 1976. Sub-fossil bones of Abbott’s booby on Mascarene Islands. Ibis 118: 119-123.
Cadée, G.C. 1987. Some data on seabird abundances in Indonesian waters. July/August 1984. Ardea 73: 183-188.
Carboneras, C. 1992. Family Sulidae. Pp. 312-321 in J. del Hoyo, A. Elliott and J. Sargatal (eds) Handbook of the Birds of the World, Vol. 1. Lynx Edicions, Barcelona.
Commonwealth of Australia. 2004. Background information on Abbott’s Booby, Papasula abbotti. Department of Environment, Canberra.
Dexter, N. 2002. Draft Conservation Management Plan for Terrestrial Wildlife on Christmas Island Outside the National Park. Unpublished draft report to Environment Australia, Canberra
Dunn, A. and Hill, F.A.R. 1998. Abbott’s Booby Recovery Plan. Environment Australia, Canberra.
Environment Australia. 2002. Third Christmas Island National Park Management Plan. Environment Australia, Canberra.
Garnett, S.T. and Crowley, G.M. 2000. The Action Plan for Australian Birds 2000. Birds Australia, Melbourne and Environment Australia, Canberra.
Gibson-Hill, C.A. 1950. Notes on Abbott’s booby. Bull. Raffles Mus. 23: 65-76.
Hilton-Taylor, C. (compiler) 2000. 2000 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN, Gland, Switzerland and Cambridge, UK. xviii + 61pp.
Hirons, M.J., Bellamy, D.J. and Sheppard, C. 1976. Birds of the Chagos Bank. Nature 260: 387.
IUCN 2001. IUCN Red List Categories and Criteria. IUCN Species Survival Commission, Gland, Switzerland.
Marchant, S. and Higgins, P.J. 1990. Handbook of Australian, New Zealand and Antarctic Birds. Vol. 1. Oxford University Press, Melbourne.
Nelson, J.B. 1971. The biology of Abbott’s booby. Ibis 113: 429-467.
Nelson, J.B. 1974. The distribution of Abbott’s booby. Ibis 116: 368-369.
Nelson, J.B. 1978. The Sulidae: Gannets and Boobies. Oxford University Press, Oxford.
Nelson, J.B. and Powell, D. 1986. The breeding ecology of Abbott’s booby. Emu 86: 33-46.
Powell, D. and Tranter, J. 1981. The Distribution of Abbott’s Booby: Christmas Island 1979/80. Unpublished report to the Expert Panel.
Reville, B., Tranter, J. and Yorkston, H. 1990b. Impact of forest clearing on the endangered seabird Sula abbotti. Biological Conservation 51: 23-38.
Reville, B.J., Tranter, J.D. and Yorkston, H.D. 1990a. Conservation of the Endangered Seabird Abbott’s booby on Christmas Island. 1983-1989. ANPWS Occasional Paper No. 20.
Steadman, D.W., Schubel, S.E. and Pahlavan, D. 1988. A new subspecies and new records of Papasula abbotti (Aves: Sulidae) from archaeological sites in the tropical Pacific. Proc. Biol. Soc. Washington 101:487-495.